Jag älskar att göra tårtor i vackra silikonformar, och den här har blivit min favorit. Tårtan består av en panacotta med Callebauts gold choklad som smakar kola,toffee,smör,grädde och lite salt, den är helt oemotståndligt god
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
Paj och kaka i en och samma sommarfavorit. Blåbär och hallonpajskaka med kardemumma. Jag har smakat och bakat många pajer genom åren, men det slutar nästan alltid med att jag återkommer till denna bärpaj
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
vispa ägg och socker. tillsätt smör och mjölk. häll smeten i smord och bröad form. strö över tunnskivad rabarber och tryck ned rabarbern i smeten något
Anette och jag åt en god lunch tillsammans i lördags medan vi väntade på att hockeyn skulle börja. Härlig brytning med det krispiga äpplet i, len avocado och syrlig ostsås
Som ni vet vid det här laget så var jag på ett Loppi bloggevent i lördags (här kan ni läsa mer om det) där jag fick se OBH Nordicas snygging - Herkules (kraftfull och tyst - allt man behöver)
Jag tycker att bullen är för stabbig, har aldrig tyckt om mandelmassa eller massor av grädde och har aldrig tyckt om semlor i någon form (särskilt inte hetvägg)
Måndag och ny vecka. Jag har pluggat hela dagen, både på universitet och på Komvux. När jag kom hem var jag så trött att jag somnade en sväng efter middagen, på älsklingens bröst när han låg och försökte visa mig restauranger han ville besöka när vi åker till Prag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.