I butikerna har vi länge kunnat köpa semlor men för allergiker är det inte riktigt lika lätt. Här i Stockholm är det näst intill omöjligt att få tag på en glutenfri semla i butik eller på café
I. å. r. h. a. d. e. t. v. k. l. i. g. n. o. ö. ”. u. s. m. W. p. -. ,. z. b. c. f. ä. J. j. F. y. D. V. …. M. –. 1. 2. 3. 5. 0. 4. G. S. 7. T. B. L. K. (. O. w. ). P. R. e r. s t. d l
Du kanske också gillarMuffla – muffinssemla. 4 1/2 dl vetemjöl. 4 1/2 dl vetemjöl. Hallojsan,. Nästa vecka är det både Fettisdagen och Alla hjärtans dag, sicken vecka va
Muffinssemla. Förra helgen hyllade jag ju den glutenfria semmelkladdkakan som vi åt. Så otroligt god. Och idag provade jag ytterligare en variant på semlan
är en slags bulle/bakelse som har en söt mandelmassefyllning och vispad grädde. Häll sedan i lite vatten åt gången tills det får en konsistens som mandelmassa, ni bestämmer själv hur lös/tjock
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och bittermandeloljan och blanda med äggsmeten
För dig som älskar muffins, och semlor, är den här muffinssemlan den perfekta kombinationen. 12 portioner3 1/2 dl vetemjöl2 dl socker1 nypa salt1 1/2 tsk bakpulver1 msk stött kardemumma100 g smör (rumstempererat)2 ägg125 g gräddfil
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.