I en annan bunke vispa smör, socker, farinsocker och vanilj i ungefär 2-3 minuter. Ugnsbaka i cirka 20-25 minuter eller tills du ser att kakdegen stannat och chokladen samt fudgen smält. Låt de svalna i ungefär 3-5 minuter innan servering
½-1 valfri chili, finhackad (jag tog olika sorter). Gratinerad krabba, 2-4 förrätter. Sätt in i övre delen av ugnen och gratinera i 5-10 minuter. ½-1 valfri chili, finhackad (jag tog olika sorter)
Dags för lite thai på burk igen och idag blev det test av Mrs Cheng´s Thai Massaman Curry. Vi använde en hel fläskfilé och jag la även till en burk bambuskott och en extra burk kokosmjölk för att få lite mer sås och mindre hett
Här kommer receptet i alla fall, hela vägen från Lanta Thai Cookery School. Vad du behöver - 4 port. 2-3 morötter. Låt risnudlarna stå i en skål med rumstempererat vatten i 10-15 min. /Elin Vad du behöver - 4 port. 2-3 morötter 1 paket böngroddar (ca 200g)
Ställ dem utkavlade delarna i kylen i ca 45-60 min, ta sedan ut dem och lägg på varandra och kavla försiktigt ihop dem. Grädda i 10-12 min på 180-200 grader. 10-12 min p. 180-200 grader
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
1½ dl cornflakes2 dl färdigt mandelmjöl½ dl ljust rårörsocker1 msk malda psylliumskal/fiberhusk100 g LF eller vanligt smör eller margarin1 dl citroncurd1 dl limecurd4 stora ägg2 dl LF eller vanlig grädde - alternativt något mjölkfritt gräddalternativTill garnering och servering
Häll i sojan och vattnet (ca 5 dl) i pannan och koka i ca 3-4 minuter. Koka ytterligare 1-2 minuter och tillsätt eventuellt mer vatten ifall såsen blir för tjock. 3-4 msk maizena majsstärkelse (majsmjöl). 5-8 dl vatten
Receptet är taget ur boken Classic Indian Cookery som är skriven av Julie Sahni. Mughalai Korma6 personer900 g kycklingfilé150 ml rapsolja6 hg fint hackad lök1 - 2 msk fint hackad vitlök2 msk fint hackad färsk ingefära12 kardemummakapslar24 nejlikor4 lagerblad2 tsk mald korianderknappt 1 tsk cayennepeppar250 ml naturell youghurt2 tsk saltdrygt 1 dl gräddeDela kycklingfiléerna i ca 4 cmx6 mm. Saffranspilaff med persika, mandel och pistage500 g basmatiris750 ml vatten3-4 färska persikor6 msk rapsolja eller ghee2 msk mandelflarn2 msk osaltade pistagenötter1 finhackad lök1 kanelstång1/2 tsk malen kardemumma2 paket saffran, 1 g1 1/2 tesked salt60 g russin250 ml mjölkSkala pärsikorna, skiva dem i ca 1 cm tjocka skivor
(innan jag la mig - och när jag klivit upp). Bryn köttet väl runtom - och lägg i ugnssäkerform. Jag använder ofta en sockerkaksform - funkar bra tycker jag
Ja, och där var det slut på "gör-så-här-momentet". Det finns inga genvägar till det perfekta ljudet säger Farbror Barbro, men det finns genvägar till en riktigt god thaigryta utan att behöva göra precis allt själv, från att banka citrongräs till kryddningen
Köttbullar och köttbullar, jag skulle väl snarast kalla dem köttbullsbiffar för av bekvämlighetsskäl, lättja och allmän motvilja att kladda med köttfärssmet, så formar jag dem med en matsked och gaffel till naggande goda små biffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.