5-10 minuter
Sätt ugnen på 200-225 grader strax innan såsen puttrat färdigt.Rör ihop pastan med creme fraichen direkt efter att pastan har kokat klart.Blanda med köttfärsröran och bred ut allt i en smord form.Tryck försiktigt ner körsbärstomaterna i gratängen på passande ställen.Strö sedan över mozzarellan så det täcker överallt. Peppra gärna över med lite grovmalen svartpeppar.Gratinera sedan gratängen tills den blivit tillräckligt varm och fått fin färg.Servera gärna med en god sallad till! :)
Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. Pastagratäng med köttfärs 4 port. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
I kväll blev det en pastagratäng med kyckling. Pastagratäng och kampen med Viktväktarna. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Helt okej som det är, men samma ingredienser i form av en pastagratäng… Mycket bättre, eller hur. Jag fick en fin stekgryta i gjutjärn i födelsedagspresent, som var helt perfekt att göra den här pastagratängen i
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.