När man bjuder på kaka med havtorn och choklad och har fredagsyra på rälsen mot Stockholm. Inte lika härlig efterföljande scoutarom i hår och kläder dock och jag hoppas min tjugoettåriga (enligt info) stolsgranne här på tåget mot Stockholm inte tar illa upp
Åh vad jag är förtjust i denna bananpannkaka som man snabbt fixar ihop med bara banan och ägg. Ett helt underbart frukost- och mellanmålsalternativ som är lätt att variera med olika typer av tillbehör och eventuella smaksättningar
Pannkakor är verkligen en svensk klassiker. Visst, det finns pannkakor överallt (den amerikanska typen av pannkakor är ju sååå god, och bananplättarna man får i Asien är delikata…) men för mig är ändå de svenska pannkakorna ”de riktiga” på något sätt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. ) Receptet är visserligen taget från Per Morbergs bok husmanskost, men mängden på kryddningen är vår egen, vi tog mer än det som står i receptet
Så efter jobbet idag åkte jag och handlade ingredienser till bästa " mota Olle i grind"-medicinen. Det börjar klia i halsen och killa i näsan och jag tänker INTE bli förkyld nu
Grädda brödet mitt i ugnen i 30 minuter, tills brödet fåt fin yta och är genomgräddat. Någonstans runt halvåret börjar många bebisar äta flera mål mat om dagen, då man kommit förbi det första smakportionsstadiet
Vissa recept är borta i flera år för att sedan plötsligen hittas. Jag trodde att jag förlorat receptet till en älskad klassiker i min familj, men på ett gammalt receptkort fanns det nedskrivet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.