En gammal favorit har inteblivit bakad på många, många år - ökensand. När jag tog fram receptet upptäckte jag vad modernt det var med det brynta smöret som ingrediens
Mal nötterna, rör ihop allt och klicka ut på pappersklädda plåtar. Tryck ner ½-1 nöt (alt en bit choklad) i varje kaka. Grädda på 200 grader i ca 8 minuter. 1 msk potatismjöl
Blanda ihop mjöl och bikarbonat. Tillsätt allt i havregrynen och rör till en jämn smet. Klicka ut smeten till ca 40-50 kakor på pappersklädda plåtar och grädda på 200 grader i ca 8 minuter. 1 tsk bikarbonat. 1 dl korinter
Smält smöret i en kastrull, häll ner malen kardemumma och mjölken. När man mal kardemumman och värmer den med smör och mjölk blir smaken tusen gånger bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.