Kantskär brödskivorna och smula ner dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter. Blanda ner färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs
Det här måste vara världens godaste bullar. Men morfar gör de allra bäst, hur jag än försöker så smakar de aldrig riktigt så som de gör när morfar ha bakat
Gårdagens projekt var att laga en av morfars paradrätter - stuvad lake. Jag har publicerat ett recept från morfars anteckningar tidigare här på bloggen, men när mamma och hennes bror pratade ihop sig kom de på att det tillagningssätt som morfar brukade använda var lite annorlunda
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda torrvarorna väl. Blanda sist i sirap och a-fil och blanda ordentligt. Smörj och bröa två brödformar och fördela degen i formarna
Ingredienser Morfars stekta ål 600 g ål 3 msk Vetemjöl Salt vitpeppar 50 g smör till stekning 2 msk rapsolja till stekning Stuvad potatis 500 g potatis 30 g Smör 3
Kantskär brödskivorna och smula ner dem i en bunke. Häll på mjölk och låt dra 10 minuter. Blanda ner färs, salt, peppar och dill och arbeta ihop till en smidig färs
Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering). Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och lägg i gelatinbladen
Värm ugnen på 225 grader. Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Om torsken är frusen dela upp den i 3 delar och/eller ställ in den i mitten av ugnen i ca 10 min för att undvika att fisken är rå vid servering
I söndags var det julmys hos mormor och morfar, en tradition som hänger i om än vi tidigarelagt den lite för att det var svårt att få ihop med alla i mellandagarna
Eftersom jag ändå bara sitter här och inget gör innan jag drar till skolan kan jag lika gärna skriva ner receptet på fiskgratängen jag gjorde till min morfar häromdagen, eller ah jag gjorde en till oss också men den på bilden va morfars
Huvudråvaran i den här rätten är salma lax, detta är lax som anses vara bland den bästa i världen. Det som är speciellt med den är att från att den simmar i havet tills den är paketerad och klar så går det bara 4 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.