150 g rom (älvdalsrom) 2 msk japansk soja 300 g grön sparris ca 5 dl vatten (att koka den gröna sparrisen i) 2 tsk salt 2 vita sparrisar 6 dl vatten (att koka den vita sparrisen i) fläderblomssaft 0,5 dl vitvinsvinäger 0,5 citron, saften ca 0,5 krm salt 500 g palsternacka 50 g smör 2 dl grädde 1 tsk salt peppar (några varv på kvarnen) mousserande vin 3 skivor surdegsbröd (mörkt) 25 g smör 50 g tryffelsalami 10-15 droppar tryffelolja gräslök
Så har ännu en helg runnit iväg. Tessan kom till oss i fredags för att sova kvar eftersom vi skulle åka tidigt på lördagsmorgonen o hjälpa Caroline att flytta på lördagen
Skär brysselkålen i kvartar. Lägg ner dem i kokande saltat vatten i en minut, ta sedan upp dem och låt kallna snabbt så de inte blir för mjuka utan fortfarande är lite krispiga
Kudos till Konsum i Vännäs som plockar hem fläsklägg som inte är rimmade lite nu och då. Gjorde ju en variant på pulled pork sist det inhandlades, kan läsas här
Den här bilden på Champs-Èlysées togs den 25 augusti 1944. 25 augusti 1944. HI out there. It´s been some lovely warm day´s of spring in Sweden, I have been sitting on My balcony after work just relaxing
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Dammsugare. Punschrullar – eller dammsugare som jag är van att kalla dem – är nog det allra godaste sättet att bli av med överbliven sockerkaka eller annan mjuk kaka
23 Aug. 08. 34. Ingefärskryddad skinkstek. 0kommentarer. God söndagsmorgon mina fina läsare. Japp, söndag idag och helger lider, som vanligt, mot sitt slut alldeles på tok för snabbt
07 Aug. 07. 52. Rabarber och Mango chutney. 0kommentarer. Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.