Modifierad Morberg
Tant Russins bak
Tant Russins bak
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Modifierad Morbergsk fisksoppa
  • 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (jag använde lax, hajmal och sej)
  • 0.5 1/2 purjolök 1 1 gul lök
  • 1 1 morot 2 1 fänkålsstånd 3–4 msk olivolja
  • 3 2 vitlöksklyftor 3 3 dl vitt vin
  • 2 –3 dl matlagningsgrädde
  • 2 2 msk tomatpuré
  • 1 1 pkt saffran
  • 0.5 0.5 l fiskfond eller hummerfond
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 1 dl färska örtkryddor (basilika, dragon och körvel köpte jag)
  • 1 1 knivsudd chilipeppar
  • 500 gram räkor med skal
  • Aioli
  • 2 äggulor 3 vitlöksklyftor 3 krm salt
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1.5 dl rapsolja
  • 1.5 dl olivolja
  • 0.5 dl kesella

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.