Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Det här var ett av dem som jag fastnade för, mjölkchokladtårta med apelsinsmak. När jag rensade bland gamla tidningar en kväll i veckan passade jag på att riva ut en del recept som jag ville spara
Värm ugnen till 175°. Riv ner mandelmassa i en bunke. Tärna och lägg ner smöret. blanda alltsammans väl. Tillsätt därefter äggen, ett i taget, under ständig omrörning
MjölkChokladTårta Botten400 g mandelmassa1 ägg3 äggvitor4 msk kakaoRivet skal av en apelsin Fyllning5 dl vispgrädde300 g mjölkchoklad3 äggulor GarneringGärna färska hallon eller annat såklart
Botten. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Vispa i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter
Botten. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Vispa i äggen, ett i taget, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 centimeter
Mjölkchokladtårta med smak av apelsin. Vet ni, jag tror minsann vädrets makter hörde min bön,. för idag strålar solen från en blå himmel och fåglarna kvittrar, underbart
När vi firade min fina man för någon helg sedan så bakade jag två olika tårtor, en LCHF anpassad och en otroligt god chokladtårta som jag blev inspirerad av hos Daniella
Perfekt att ha i frysen och bara ta fram en stund innan den ska serveras. Sist jag gjorde denna tårta bytte jag ut mandelmassebotten mot en vanlig kladdkaka (kan vara bra om man har mandelallergiker i sin omgivning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.