Så smakar dessa mjölkchokladfudgemed karamelliserade salta mandlar. När den karamelliserade mandeln stelnat så hacka den i småbitar med hjälp av en vass kniv
Saltlakrits. Gjorde saltlakritskola igår kväll, ett testrecept som blev jättebra, hurra. Ska fila på smådetaljer och sedan lägga ut receptet förhoppningsvis ^_^
Mjölkchokladfudge36 st3 dl vispgrädde3 dl socker1 dl sirap50 g smör2 msk honung100 g mjölkchokladBlanda grädde, socker och sirap i en kastrull, koka tills temperaturen är 120 grader
Kan göras med eller utan nötter. Den här fudgen är inte så smuliga som dem jag gjort tidigare (jordnötssmörfudge, vit chokladfudge och vaniljfudge) utan har lite mer kolaaktig konsistens, och det är inte dumt det heller
Häll smeten i en form med kanter klädd med bakplåtspapper. Skär fudgen i bitar med en vass kniv. 1. koka upp vispgrädde, strösocker, sirap, smör och kakao tills massan håller ca 125 grader
Vi drar husvagnen till Boden tillsammans med svärmor och svärfar. Elin som är en av föräldrarna på vårt föräldrakooperativ Bulleribock, skrev på fejjan inför tårtfrossan om hur hon misslyckats med tårtan
Maraboufudge medsaltlakrits. Vi hade ju ett otroligt vackert vinterlandskap förra veckan och jag kunde helt enkelt inte hålla mig från att tjuvstarta en gnutta med julen
Blandningen med citron och lakrits är helt underbar. Strö saltlakritsen över sylten när kakorna precis har kommit ur ugnen (då är lemon curden kladdig och strösslet fastnar bätte)
Här kommer att tips på en chokladfudge medsaltlakrits. Först blev vi bjudna på glögg och pepparkakor sedan fick vi knåpa ihop varsin krans med hjälp av en florist
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.