Jag tycker om de flesta sorters cheesecakes som finns. både bakade, frusna och gelatinbaserade som ska stelna i kyl men nu på sommaren är det extra gott med en frusen variant
Bred därefter ut jordgubbarna över tårtan, och försök att täcka hela, så inte någon fyllning syns (fyllningen riskerar att smälta om den kommer i kontakt med den varma gelén sedan
Varva oströra med kompott, jordgubbar och kexkross i ett glas, avsluta med kex och bär. För kompott på rabarber är just vad det ligger där i glaset varvat med kexsmulor och ostkräm, det är en variant av cheesecake som serveras i portionsform och den är lite enklare att laga till än vanlig cheesecake
Grädda till cheesecakesen är lite dallriga, men inte rinniga. Här fuskade jag med oreobottnar då jag gjorde dessa i miniformat denna gång, annars brukar jag använda vanlig kladdkakebotten
Garnera dem med de resterande jordgubbarna och balsamicoblandningen. Finmal kexen i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och krossa dem med en kavel
De här små sötisarna slängde jag ihop en kväll när jag hade ett öppnat philadelphiaost paket, en halv grädde och det sista av en burk lättströ (ett slags sötningsmedel) hemma som behövde användas upp innan det blev dåligt
S. m. å. s. ö. t. a. g. o. d. b. i. r. e. n. ,. c. h. k. f. y. l. p. D. u. v. ä. j. K. M. 1. 0. 2. x. ½. 5. %. (. ). +. 7. G. C. T. F. 3. V. H. 4. /. 8. d l. s t
Servera gärna med färska jordgubbar. Cheesecake kommer från början från USA men recepten har förändrats genom invandring från Östeuropa och Medelhavsländerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.