Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja och servera gärna med bröd. Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull
Krydda med det du gillar och släng i en massa rester för att spara pengar och minska matsvinnet. Smula i grönsaksbuljong och tillsätt belugalinser och oregano (om du använder baljväxter på tetra – vänta med dem till slutet)
Jag postade det här receptet för första gången i januari i samarbete med Cervera, men då bara som ett av fem recept i ett menyinlägg, så jag tänkte att det ju verkligen borde få sig ett eget inlägg
Nåväl, nog med funkis och vidare till den här minestronesoppan som vi åt för ett tag sedan. Jag är på utbildning med jobbet och njuter av att spatsera omkring i det enorma funkishus som inhyser vårt huvudkontor
Folk kan ju få för sig att vi inte ätit firre på länge, men då kan vi meddela att så är inte fallet, senast i tisdags låg det kokt torsk på våra tallrikar - så det så
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 300 g butternutpumpa 200 g savoykål 150 g rökt sidfläsk 3 msk olivolja 1 1/2 l vatten 3 kyckling- eller grönsaksbuljongtärningar 1 burk finkrossade tomater (à ca 390 g) 1 tsk torkad timjan 1 lagerblad 100 g pasta i mindre bitar 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 burk kokta borlottibönor eller vita bönor (à ca 400 g) 1/2 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.