Jag lagade en minestronesoppamedkorv. Lägg i persiljan och smaka av med salt och peppar. Om du hellre vill ha en vegetarisk soppa så ta bort korven, byt ut köttbuljongtärningarna till grönsaksbuljong och lägg i extra grönsaker i stället
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över hackad persilja och servera gärna med bröd. Skölj, skala och finhacka grönsakerna och fräs i olivolja i en kastrull
Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta en tesked med blandningen och stek i en stekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Servera med ris till. Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.