Ja jösses så god om jag nu får vara så fräck och klappa mig själv på axeln. Med andra ord är jag alltid proppmätt efter att jag har bakat och lagat mat, he, he för här provsmakas det typ mest hela tiden
Det har blivit lite av en tradition att vi åker dit, jag, barnen och mina syskonfamiljer. Igår bakade jag baugetter - perfekt utflyktsmat - som jag nu ska fylla med ost, skinka, sallad, fetaoströra, salami annat som kylen erbjuder
Kartan som anger riktningen för inprincip allt - ekonomi, arbete, fritid, matvanor, tankar, oro. Nunär barnen nått en viss ålder behöver jag inte lyda kartan lika slaviskt längre och världen breder ut sig
Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Modifierade det dock en aning och skriver ner det här när jag är klar med volymerna. Har en del att förbereda inför lördagens tur till Växjö och passade på att baka en tårtbotten med kardemumma och äpplen
Fet fisk, skaldjur, nötter, ägg, majonnäs, getost och olivolja hör också till favoriterna på min tallrik, och förstås gröna tillbehör, nu på vintern oftast varma, smörstekta grönsaker
Passar väldigt bra en sen kväll framför en bra TV-serie…när en är lite lagom småhungrig. Massor med C-vitamin, en gnutta järn och inte en endaste komjölksprodukt då dessa påstås hämma upptaget av järn
För både elever, mina kollegor och jag själv. Nu skön sömn innan härliga fredag-innan-lovet hägrar. Och jag har börjat förbereda mig så smått under kvällen för ledighet och en kommande helg som kommer innebära nära stunder med dem jag håller av, tårtkalas och annat trevligt
Det är alltså en härlig helg tillsammans med de bästa gäster, cafekollegor och inte minst Charlotte som jag nu lämnar bakom mig för att gå in i en ny arbetsvecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.