Och därför tänkte jag, att jag minnsann skulle kombinera allas vår semla med allas vår pannkaka. Jag vet inte hur många semlor jag har sett i mina flöden idag, men det är trevligt att vi har en dag som förenar oss i gräddens tecken
O inte hjälper det att man ligger i sängen med telefonen i handen o söker på instagram efter just chinamat för att bli ännu mer lockad av alla bilder som lagts upp
Skär kycklingen i mindre bitar. Servera med ris och resterande sås. Både jag och maken tyckte såsen blev perfekt, inte för söt men ändå söt nog (för det är ändå en ”sötsur sås”)
Jag har gjort min egen variant på Casablancatårtan och använt hackad daim i glassmeten mellan de spröda marängbottnarna som sedan toppas med vispad grädde och banan
Ställ degen på ett dragfritt ställe, täckt med en handduk och låt jäsa ett par timmar. För övrigt har det varit en skön helg med H, med sconesfrukost och äppelpajsfika, vilsamma stunder och mera aktiva timmar i ett av stadens shoppingkvarter
Skiva gurkan med osthyvel och lägg i de avsvalnade burkarna och häll på lagen. Inte så nyttigt med socker till gurkan som är god nog i sig själv, men bra sätt att spara överskottet
Ett tips är att när du har kokat klart pastan och häll av det mesta av vattnet så brukar jag låta silen med pastan hänga över kastrullen som jag kokade pastan i, hälla ned pastan samt lite av vätskan i stekpannan där du har det du stekt och röra om allt så det blandar sig då blir det lite mer "såsigare" pasta (vattnet fungerar som en redning då det är stärkelse i vattnet från pastan) och pastan suger i sig alla smaker från pannan som en svamp
Med en morotstzatziki och sallad till blev det precis som jag önskade. örtsalt, spiskummin. Hetta upp olja, jag använde wokpanna och oljan täckte halva bullarna istället för att fylla upp så hela friteras på en gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.