Till min stora förvåning var köttet riktigt gott. Jag köpte en Kindle-bok, en bok man laddar ner till en app i mobilen, som bara handlar om Crock-Pot-recept, ”Paleo Slow Cooking” av Robb Wolfs svägerska Chrissy Gower, och nu när jag springer till jobbet ibland, och kommer hem sent andra dagar, så här Crock-potten räddaren i nöden
Markus mamma fyller år och med finsk härkomst i familjen så har det ätits en del Kinuskitårtor. Jag hade aldrig hört talas om denna tårta förut och efter att Markus bad mig baka en sådan till hans mamma så satte jag igång och googlade
Förstadagen på bageriet fick vi göra Bergis och Tekaka. Använder man köksmaskin börjar man med låg hastighet i 5 minuter, höjer ett steg i hastigheten och låter gå ytterligare 5 minuter sedan har ni i saltet och låter den gå 5 minuter till i den höga hastigheten. Låt vila i 5 minuter. Cirka 15-20 minuter. Använder du köksmaskin börjar du med låg hastighet i 5 minuter. Höjer hastigheten och kör ytterligare 5 minuter. Rundriv och låt vila i 5 minuter. Cirka 7-8 minuter. 5 minuter. 5 minuter se. 5 minuter till. 15-20 minuter
Tillsätt rödkål och fräs ytterligare ett par minuter. Sedan bar det av hemåt för lite uppfräschning och därefter strålade vi samman hemma hos mig och Berra för middag med lite karibiska influenser
Till det så tar jag mina tillskott – omega 3, vitamin D, CLA. //I always start my mornings with my favorite breakfast – 1 dl oatmeal, 1 proteinshake, 1 egg, Clean drink and my supplements (Omega 3, Vitamin D and CLA) 1 dl gröt
Fler av mina buljongtips hittar du i Gammaldags husmanskost på nytt sätt, där hittar du också många grytor och soppor där jag använder mig av hemkokt buljong
Eller minförsta mer klassiska fiskgratäng men ändå inte, hihi. Två av tre barn tyckte den var god och min fästman gillade den, så jag är nöjd Nästa gång jag gör denna använder jag mig av en större form och ½ sats sås till
Idag förbereder jag vår middag, får ju bestämma minmiddag, eftersom det är mindag i dag. Ta ut grytan och låt brödet vila i några minuter, innan det stjälps upp på bakgaller och får svalna utan bakduk
Det blev torsdag, min lediga dag så självklart fixade jag käk tills Bönne kom hem från jöbbe. För ett tag sedan skrev jag om att vi skulle strukturera upp våra middagar här hemma när nya Malmö-livet börjat, och det har det ju faktiskt nu
Jag tog fram skinkan dagen innan så att den verkligen skulle hinna tina ordentligt. Min mamma har alltid gjort ugnsbakad och det har alltid varit den godaste skinkan
Idag lyckades jag laga en ruskigt god paj med mangold och champinjoner. Brukar inte så ofta komma över denna eminenta bladgrönsak men den klår faktiskt smakmässigt (i mitt tycke) spenaten
Vill du färga macarons då är det dags nu. En sak till som kan vara lite jobbigt, iaf första gången. Mina tips, var noggranna med receptet och följe den, köp mattan, låt macarons vila minst 45 min innan gräddning, detta för att macarons inte spricka och tappa formen. Fortsätt att vispa i ca 10 min, smeten ska kylas ner samt få en glansig fin konsistens. Låt macaronsen stå i rumstemperatur i ca 45 min, detta för att ytan ska hinna torka lite så att de inte spricker så enkelt i ugnen. Grädda i 155 grader i ca 12-15 min. ca 12-15 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.