Den traditionellagravningmedvitpeppar och dill var den enda jag gjorde tidigare. Nu är midsommarveckan här och på midsommar måste man ha gravad lax, eller hur
Skölj fiskeni kallt vatten och torka av den med papper. Fyll gärna på med kommentarer och feedback. Gös är en riktigtfinmatfisk och även fantastiskt kul att fånga
Viltkött är magert och blir lätt torrt, därför är det viktigtmed snabb tillagning, eller att köttet äts direkt när det nått sin perfekta kärntemperatur
Jag gav ju er litetips på olikasmaksättningar för gravad lax i ett tidigareinlägg, idag gjorde jag en klassisktgravad lax, dvs medsmaksättningenvitpeppar och dill
Snart midsommarhörrni, vad hände med våren. Har ni några roliga planer. Själv har jag faktisktinte en aning om vad jag ska göra än, mer än att jag ska firatillsammansmed nära och kära
Midsommar är äntligen här igen och vår har nåt årets ljusaste tid. Högtidentill ära tänkte jag bjuda på en kalorisnål dessert att njuta av efter midsommarmiddagen
Krydda med salt, peppar, citronpeppar och paprika. Senaste gången blev det bland annat gös och den ficksig en omgång i ugnen denna gången eftersom det var lite ont om tid (halvt upptinad)
På kvällen var det grille som gällde och alla hade medsig något till buffén. I går var det alltså midsommarafton, och det kunde man gissat utan att tittai almanackan
(Har ni några tips så dela gärna med er. Jag gravade laxen enligt detta recept, och senapskrämen och receptidén kommer från duktiga Pytte och hennes bok Bjud hem
Resultatet blir en härligt, friskgravad lax med en något fastare konsistens. Var noga med att frysa laxen i tre dygn innan du gravar den om du inte använder minfavorit, Salmalaxen som klarar av att ätas rå direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.