Blanda mjöl och smör till en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen och ta ut rundlar med hjälp av ett glas, lite större än formarna
Varje gång jag kör förbi ett majsfält hemma på Öland får jag en obeskrivlig lust att parkera bilen, kasta mig huvudstupa in i majsfältet och palla majskolvar för allt vad tygen håller
Refried beans är en mexikansk bönröra som används flitigt i det mexikanska köket och som egentligen görs på pintobönor som kokas från grunden men här får vi inte tag i sånt så substitutet blev svarta bönor på burk
Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka koriandern. Arbeta färsen med löksorterna, salt, maizena, spiskummin, sweet chili, ägg, och hackad koriander till en smidig smet
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 500 g blandfärs 1 dl rostad lök 3 äggulor 2 vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen kanel salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 burk chunky salsa (à 350 g) 2 dl vatten Tillbehör 1 burk svarta bönor (à 380 g) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
) Igår gjorde vi grymt goda mexikanska räkor, receptet kommer här. Godmorgon, helt slut efter helgen. Fullt ös som började med jobbparty på fredagen och oväntat besök från Mexico på lördag/söndag
1. Kål. Skölj och strimla kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda i en skål med rivet limeskal- och saft, honung, salt, vatten och vinäger
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Enchiladas. Skala och finhacka gul lök och vitlök. 3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek lök och vitlök lite gyllene
4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.