bild från matfusk. nu. Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp
Som föräldraledig är jag mer medveten om när solen går ner än tidigare. När jag jobbar kan jag ju mest konstatera att det är mörkt när jag sticker ut näsan utanför kontoret klockan fem, men nu märker jag att det blir mörkt tidigare och tidigare för varje dag som går
Dags för ett nytt brödrecept. De här naturligt glutenfria frallorna blev riktigt bra. Saftiga och goda. Jag höll medvetet ingredienslistan kort för att skapa ett så enkelt vardagsbröd som möjligt
Hej min vän. I kväll har kitchen aiden, ugnen och diskmaskinen jobbat hårt. Jag har mest gått här och myst, plockat fram ingredienser, följt recept, mätt upp mjöl och druckit te
När jag kommer ut ur mina smoothieperioder så är det den här frukosten som jag är sugen på. Det är nästan på gränsen till att jag vill kalla det cravings
Som du kanske har märkt så är det inte så mycket mjölkprodukter just nu i mina recept. Har medvetet dragit ner på det och försöker att tänka om lite, göra lite mer utan just mjölkprodukter
Äntligen har jag kommit igång med träningen igen. Mjukstartade i onsdags med ett yogapass, det första någonsin, och blev blixtförälskad men också pinsamt medveten om hur osmidig och svag jag är
Jag och lillgrabben Vincent lagade denna goda vegetariska rätt tillsammans häromdagen. Han är så duktig att hjälpa till i köket och jag tror att han har en liten kock i sig faktiskt
Postat av Elin onsdag 23/11 2016 kl. 9. 33 Kommentera. Värmande soppa i novembermörkret. Numer är det de vegetariska recepten i majoritet i bloggarkivet
Sojafärs är ett mycket bra alternativ för den som vill minska köttkonsumtionen men fortfarande göra liknande så kallad ”vanlig” barnmat som t ex biffar, ”köttbullar” eller spaghetti och ”köttfärssås”
Som ni kanske har märkt har jag inte bloggat så mycket på senaste. Det beror på att jag har haft väldigt fullt upp och saknat tid och ork till att blogga
Fredagsmys, taco-fredag, svenne-banan. Mexikansk mat är så mycket mer än bara tacos. Quesadillas, burritos, fajitas, taquitos, enchiladas, tostadas… Mexikanskt, texmex, southwestern – kärt barn… Mina år i USA bjöd på mängder av härliga upplevelser i matväg
God morgon vänner. Jag har märkt av en tydlig trend inom mat på sistonde. Det kanske ni också har gjort. Jag märker att det blir fler och fler köttprodukter med mindre kötthalt
Igår lagade jag ett långkok, en chili, som jag fått tips om från Maria. Har laddat ända sedan vi var i Italien för att göra denna, en söndag med lite höstrusk (tyvärr redan höstrusk i Umeå ja…) med gott om tid och behov av matlådor hela veckan
Jag hade helt glömt av att blogga om såsen jag lagade till lantpatén härom veckan. I brist på bättre namn väljer jag att kalla den för en variant på cumberlandsås , väl medveten om att detta inte alls är korrekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.