Värm kycklingbuljongen i en kastrull och tillsätt saffran. Bryn sedan kycklingdelarna i paellapannan, ta upp dem och låt löken gå mjuk i samma panna, den ska inte brynas
Fick kokboken Pluras husman - En hyllning till maten jag älskar. I födelsedagspresent i lördags. Gick igenom recepten och kände att jag ville testa detta först
1. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig. Låt den svalna något. Blanda sedan samman alla ingredienserna, börja med 1 dl mjölk och ½ dl vatten, färsen ska bli ganska lös, man får improvisera lite med mjölk- och vattenmängden
Plura Jonsson. 1. Pannkaka. Sätt ugnen på 225 grader. Tärna fläsket och stek det i en varm panna utan fett. Lägg över det stekta fläsket på hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av
1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med såsen. Värm vitlöken i olivolja, slå på tomaterna och mosa/skär sönder dem, rör i tomatpurén och slå på vattnet, salta och peppra, låt småkoka i 15–20 minuter
Så roar mig med att skriva recept och kika lite halvt på Pluras kök. Tillbaka igen. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Hittade receptet till det saltinbakta lammet hos Mark Sisson, men kom även över Pluras recept. Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.