Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat inför helgen. ) pizzerior ligger mittemot ICA och ofta är det en matkasse i ena näven och en pizzakartong i den andra som gäller när folk trött lufsar hemåt
Födelsedagen firades lite i förväg i söndags då jag bjöd en kär vän på denna grymt goda kaka. en sockerkaka smaksatt med mitt favorit-Earl Grey (från Pekoe, du hittar det här) och toppad med härligt sötsyrlig citronfrosting
Födelsedagsgrisen gav godkänt vilket ju så klart var huvudsaken. Kalas med farmor, farfar och mormor kräver ju tårta och sonen tyckte att jag skulle göra någon god
Dagen har börjat med sång och ytterligare några superfina presenter på sängen, men eftersom familjen var här och firade min födelsedag igår blir det antagligen inte mycket mer firande idag
-) Ja, så blir det ibland, tiden och timmarna drar iväg och plötsligt är det måndag igen. Det enda jag gör är att lägga racksen i marinad dagen innan som består av olivolja, vitlök, rosmarin och rivet citronskal
På kalaset blir det bara hembakat och vi bjuder på kärleksmums, blåbärsmuffins, morfars bullar, hallongrottor och kolakakor (eller försvinnande goda som de kallas i vår familj)
Det finns en nackdel med helgen och det är att den går alldeles för fort. Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Mattias har blivit förkyld och känner sig risig. Mattias har varit i pysslartagen, haha. Här fortsätter sjukstugan, Tiril har haft feber hela helgen och blir hemma fortsatt till veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.