Matiga croissanter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 5 dl turkisk yoghurt
  • 11 tsk salt
  • 12 tsk mejram, torkad
  • 11 tsk timjan, torkad
  • 11 krm chiliflakes
  • 11 msk rapsolja
  • 16 ägg
  • 1 salt
  • 14 dagsgamla croissanter
  • 11,5 dl hummus
  • 1 persilja
  • 1 Labneh (förbereds 1 dygn innan)5 dl turkisk yoghurt 1 tsk salt 2 tsk mejram, torkad 1 tsk timjan, torkad 1 krm chiliflakes
  • 1 Äggröra1 msk rapsolja 6 ägg salt
  • 1 Servering4 dagsgamla croissanter 1,5 dl hummus persiljaLabneh, förbered dagen innan
  • Häll upp yoghurt i en silduk (eller kaffefilter) och låt stå och rinna av i en bunke i ett dygn. Rulla till små bollar som sedan rullas i de torra kryddorna. Äggröra
  • Hetta upp olja i en medel varm stekpanna. Knäck äggen i en skål tillsammans med en nypa salt och vispa fluffigt. Häll smeten i stekpannan och rör runt tills äggen precis börjar sätta sig. Ta av från värmen. Servering
  • Skär upp croissanterna och fyll med hummus, äggröra, labnehbollar och toppa med lite finhackad persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.