Skär kycklingfiléerna i bitar. Blanda ajvar relish med pressade vitlöksklyftor, kryddor och olivolja. Lägg kycklingbitarna i marinaden och ställ det i kylskåp, gärna 8-10 timmar
Jag valde att göra kycklingspett. Nu är grillsäsongen igång, eller nu är vi igång. Finns flertalet som grillat länge eller som inte ens lagt av från förra säsongen
Skala och koka gulbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 30 minuter beroende på storlek. Mixa gulbetor och sköljda, kokta kikärtor till en jämn smet
Tänk att det är så mycket roligare att laga mat när man kan grilla. Allt blir enklare tycker jag. Marinerad kyckling på spett och tilltryckta potatisar i foliepaket tillsammans med grillad halloumi och majs
Skär filéerna i tärningar på cirka 3 centimeter. Skala och pressa vitlöken. Blanda vitlök, matyoghurt, paprikapulver, spiskummin, salt, honung och ev kajennpeppar
Skär kycklingfiléerna i 5-6 bitar var. Blanda ingredienserna till marianden och lägg den tillsammans med kycklingbitarna i en plastpåse och blanda runt
För några veckor sedan testade jag att göra teriyaki marinerade kycklingspett med rostade sesamfrön. Själv föredrar jag ljust kött, ofta på helgen blir det fläskfilé eller kycklingfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.