Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Börja med botten. Bred ut marsánsåsen på botten, lägg hallonen över (krama ut dem så de inte är för blöta) och vispa sedan grädden tillsammans med hackad daim och bred ut det över hallonen
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Rör ner marsanpulver med hjälp av en slickepott. Verkligen underbart god tårta som bara smälter i munnen men är riktigt krispig på samma gång, precis som en marängtårta ska vara
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Vispa äggvitorna och blanda ner sockret & vårgårdariset. 5 dl Vårgårdaris. 5 dl Vårgårdaris. Denna smarriga tårta bjöd Theres oss på då vi var hemma hos dem sist, hade aldrig ätit nån liknande innan och denna var verkligen supergod
En klassisk tårta med maräng, smörkräm och choklad som ursprungligen kommer från Ukraina. öppna inte ugnen under baktiden, marängbotten ska först vara torr annars riskerar den att sjunka ihop
En gratäng med allt i ett är alltid uppskattat. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.