Blanda i socker och vispa lite till. Låt svalna något och rör i margarin, florsocker och vaniljsocker. 2½ dl socker. 1 dl florsocker. 2 tsk vaniljsocker
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
150 g strösocker. Koka socker och vatten i en liten kastrull till 120 grader C. Häll i sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle och vispa tills marängen har kallnat (räkna med att det tar omkring 10 minuter). 150 g strösocker
Häll äggvitor och socker i en skål som tål värme, helst en metallskål. Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Vi gjorde maränger på 3 äggvitor, 2 dl socker och ½ tsk citronsaft. Eftersom marängerna på plåten varierade i storlek blev gräddningstiden lite olika, men ungefär 60 minuter på 125 grader. 2 dl socker
Koka upp socker och vatten till en het sockerlagutan att röra om. Håll koll på sockerlagens temperatur med termometern och ha den vispade äggvitan redo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.