225 g fryst mango. 600 g Arla® färskost naturell 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 2 ägg 1½ dl strösocker 200 g vit choklad ½ tsk vaniljpulver finrivet skal och saft av 1 lime Mangosås. 225 g fryst mango 1 dl florsocker citronmeliss
Den stora finalen på nyårsmiddagen blev en enorm cheesecake. Den första riktiga som jag har gjort och nu har jag fått blodad tand, sådana här blir det mer av
2 dl cashewnötter, 1 dl solrosfrö, 1 dl limesaft, 3/4 dl kokosolja, 1 dl sötning (honung/agave/dadelpuré), 1 1/2 tsk vaniljpulver & 3 msk vatten+ 1 mango & vatten(+ ev lite dadelpuré). Mixa sedan samman fruktköttet från 1 färsk mango tillsammans med lite vatten så det blir en puré och smaka av med lite dadelpuré om du vill ha med sötma. Lägg på mangopuren överst i muffinsformen så det täcker upp till kanten, sätt in i frysen minst 4 timmar och förvara där till runt 20 minuter innan de skall ätas. 1 mango
Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Vänd försiktigt ner mangopuren i cheescaken och häll cheesecakesfyllningen över digestivebottnen
Skala mangon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i bitar. Ringla mangopurén över cheesecakesmeten och rör sedan om med en sked för att fördela purén i formen
Vänd snabbt ner gelatinet och mangobitarna i ostmassan. Mangospegel. 1200 g fryst mango, i bitar. 11,5 dl koncentrerad mangojuice. 1Cheesecake1 paket Savoiardikex, så kallade Ladyfingers 2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad) 2 msk vatten, kallt 300 g Philadelphia färskost 2 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 200 g fryst mango, i bitar. 1Mangospegel1,5 tsk gelatinpulver 1,5 dl koncentrerad mangojuice 0,5 dl kokhett vatten. Vispa ner gelatinet i mangojuicen och låt stå i ca 5 minuter
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.