Ingredienser Portioner. 8 125 g skållad sötmandel (125 g motsvarar ca 2 dl) 100 g socker (100 g motsvarar ca 1 1/4 dl) 4 äggvitor Smörkräm 4 äggulor 1 dl grädde 125 g socker (125 g motsvarar ca 1 1/2 dl) 125 g smör Garnering 1/2 dl rostad, flagad mandel Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong
Rör ägg och socker. Mal mandeln och blanda i bakpulver och mjöl. Rör ner i smeten och häll i en rund form med löstagbar botten, som är smörad och bröad
Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra, mandelmjölet är en botten som ger en mazarinliknande smak, gott och somrigt till middagsbordet eller kafferepet
MandeltårtaMandelbottnar150 g mandelmjöl0,75 dl steviasocker (Jag använde 2 msk Sukrin och ½ krm Stevia)5 st ÄggvitorSmörkräm5 st Äggulor1 dl Grädde0,35 dl steviasocker (Jag använde 2 msk Sukrin och ½ krm Stevia)175 g SmörGarnering50 g Mandelspån BottnarVispa äggvitorna fasta, blanda i stevia (eller annat sötningsmedel efter tycke och smak) och vänd till sist ner mandelmjölet försiktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.