I jämförelse med den kommande påskhelgens alla godsaker kanske potatis ochlöksoppa kan verka lite tråkigt, men den här goda, krämiga soppan är väldigt populär här hos oss och eftersom den dessutom är enkel att sno ihop så hamnar den ofta på vår meny
En god och lättlagad soppa på potatis och lök som är både nyttiga och billiga ingredienser och som passar både som förrätt eller som hel måltid med några skivor gott bröd till
De första dagarna jag käkade soppan hade jag inte en aning om vad den smakade förutom att den kändes lite varm och salt, men den sista dagen kunde jag, under ett kort ögonblick, faktiskt känna vad soppan smakade
Blomkålsgratäng med chorizo, köttfärs och bacon. Köttfärsgratäng med bacon, champinjoner och purjolök. Tempurabroccoli med vitlöksbrass och sötsyrlig sås
Hacka gul lök, purjolök och skala och hacka potatisen, alltsammans grovt. Häll lite olja i en stor kastrull, fräs sedan lökarna och pressad vitlök tills det är mjukt och glansigt
Lägg potatis och grönsaker i en långpanna. Klicka på smöret och salta. Salta och peppra. Kör fetaost, ajvar relish, olivolja och ev vitlök i en matberedare till en slät röra
Det här är rena Festpotatisen, perfekt som bjudmat eller som en förrätt och gott så in i bomben. Lägg potatisarna på en plåt med kryddor och olja, rosta i ugn
Nu när höstmörkret och kykan börjar krypa på är det gott med en mustig het soppa, med tillbehör att lägga i och ett gott bröd så blir det en perfekt rätt att bjuda på
Hacka baconet och stek i en kastrull. Hacka löken i tunna strimlor och lägg i kastrullen. Skär varsitt lock av brödet och tryck ner i formen, så att det blir ett lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.