I mitt recept på mandelsmör så brukar jag rosta nötterna torra i en stekpanna först men det steget går givetvis att hoppa över och bara använda raw mandlar direkt (recept här)
Jag älskar att göra raw cheesecakes till dessert och fika. De allra flesta blir verkligen imponerade att det är en helt raw och “nyttig” dessert/kaka som de äter
Gör den här raw cheesecaken med blåbär och choklad och hasselnötsbotten. Med färska bär, nötter, choklad och kokosolja som ingredienser är det dessutom riktigt hälsosam njutning vi snackar om
Raw cheesecake är ju faktiskt redan som den är ganska juligt eftersom att den är gjord på främst nötter och torkad frukt – sådant som vi ofta tar fram till jul och advent
Men konsistensen är den samma, och sättet man äter den på. Det här är nämligen en grön raw food yoghurt som består av blötladga cashewnötter, dadlar för sötman och spirulina för färgen
Det beror på att jag har haft väldigt fullt upp och saknat tid och ork till att blogga. Det är först nu jag har fått lite tid och energi till att författa ett inlägg om ett av de goda recepten jag provat att göra
Raw food är en på många sätt spännande mattrend, särskilt när det gäller efterrätter och fika. Praktiskt också om en vill bjuda på något som är både glutenfritt och laktosfritt
Kollat in Detta recept på kardemummaknyten och tyckt att själva "skalet" låtit så smart och gott. Så tog och gjorde en julig variant av det, nämligen pepparkaksknyten
Körsbär och lakrits funkar perfekt tillsammans. Körsbär och vanilj passar nämligen också väldigt bra ihop, även om det blir väldigt annorlunda än med kombinationen med lakrits
Bred ut tunna pannkakor på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen. Vänd försiktigt med en stekspade och låt pannkakan bli torr på ytan på den andra sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.