Mandelmassa och apelsin är två smaker som gifter sig så himla bra och som jag personligen förknippar väldigt mycket med min brors födelsedag, en dag då min kära mor alltid bakar en mandelmassatårta med chokladganache åt honom
Vispa smör i en bunke, med elvisp, någon minut. Tillsätt strösockret och apelsinskal. Vispa ner äggen ett i taget och rör sedan ner mald mandel och mjölet blandat med bakpulver
Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Blanda ala torra ingredienser med varandra, tillsätt smör och blanda till en kakdeg. Forma degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper
Midsommaren till ära dekorerade jag kakan med små söta violer som också är ätliga. Pudra ev över lite sukrin-melis vid serveringen och dekorera med ätbara blommor
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Här kommer recept på en god apelsin tårta. Blanda i 3 dl vispad grädde och några matskedar koncentrerad apelsin juice. 3 tsk apelsin juice. 3 tsk apelsin juice
Det här är en sjukt god kaka, och den går inte att jämföra alls med tex chokladbiskvier som ofta görs på mandelmassa (vilket bara blir äckligt om ni frågar mig), de här är sega och lite krispiga i kanterna, med en mjuk fyllning i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.