Mandelgodis. Till ca 25 stycken. 2 dl skållad och skalad mandel. 1-1,5 msk farinsocker. 200 gram Odense 70% choklad. 1 msk solrosolja AlliEls-Min kreativa sida
Mandelgodis Kör mandeln till ett fint mjöl i matberedare, helst med rivskivan. Eller använd en gammeldags mandelkvarn Matklubben.nu
Laktosfritt mandelgodis Rosta mandeln i 10 min i 180 graders ugn så de får lite färg, skaka gärna plåten lite under tiden. Koka alla ingredienser utom sirapen i en gryta i ca 30 min eller tills vattnet kokat bort Matklubben.nu
Chokladtäckt mandelgodis Fördela mandeln på en smord bakplåt. Smält smör i en gryta på medelhög värme. Tillsätt farin och koka upp det under konstant omrörning Matklubben.nu
Mandelgodis med fikon Hacka fikonen och låt dem ligga och dra i konjaken över natten. Skålla och skala mandeln. Smält chokladen i micron eller vattenbad Matklubben.nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.