Passar till kött- och fiskrätter. 4-5 portioner10 potatisar1 äggula0,5 färskost, grekisk vitlök130 g Västerbottenostpersilja0,5 dl gräddesmörKoka potatisarna och mosa dem
Duchesse potatis är en godare och lyxigare variant av mos som gratineras i ugnen. Spritsa ut potatismoset till toppar på en bakplåtspappersklädd form och gratinera i 200 grader tills duchessen har fått fin färg
Ibland vill man ha något lite annorlunda, festligare alternativ till t ex potatisgratängen eller den vanliga kokta potatisen då passar duchesse perfekt - små söta mostoppar med en massa gott i, mmmm
Idag serverar jag min kalvlever med pommes duchesse med ramslök. Pommes duchesse med ramslökAtt göra pommes duchesse med ramslök som komplement till en kötträtt är enkelt och mycket gott
1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare
Duchessetoppar. Duchessetoppar. Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
Servera gärna med varma Pommes Duchesse, eller med ett gott potatismos. Pommes Duchesse. Servera med varma Pommes Duchesse och vit sparris som fått ett hastigt uppkok i sin egen lag
Pommes duchesse. Spritsa duchessen på en ugnssäker form eller en plåt med bakplåtspapper. Pommes duchesse 1 kg potatis 2 äggulor 0,5 dl mjölk 1,5 dl Ålands specialost muskotnöt salt peppar
By Madeleine Landley 2019-02-152020-04-18 Potatiskroketter / Pommes Duchesse 4. 00 i snitt (79% i betyg) Glutenfritt På rester Ägg Gräddfil Potatis Detta recept på hemmagjorda Potatiskroketter/Pommes Duchesse lagas i ugnen och är enkelt och gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.