Muddla mandarinklyftorna och citronsaften i ett högt glas. Garnera med kanelstång och mandarinklyftor. 1 mandarinklyftor , att dekorera med. 5 st mandarin(er) , i klyftor
Låt mandarinerna rinna av i en sil. Rör ner mjölblandningen växelvis med mandarinspadet i äggvispet. Fördela mandarinerna i smeten med hjälp av en sked
En fruktig drink som räcker länge. Grenandinen ger en fin orange färg men kan uteslutas. 1 drink. 6 cl mörk rom 15 cl pressad apelsin 2 cl pressad lime ½ cl grenandine Skaka alla ingredienser med is i en shaker
Blanda ättiksprit, Herrljunga Mandarin & chili Glögg, vatten och socker till ättikslagen. Varva därefter finhackad chili, lök och mandarinskivor med sillen i en glasburk och häll lagen över
Frys in 9 cl av apelsinjuicen som isbitar. Fyll en bålskål till hälften med is och häll sedan i Pimm´s, bourbon, vermouth, rom, resten av apelsinjuicen samt champagne eller mousserande vin
När man smakar på mandarinklyftan känner man lite syrlighet och sötma från mandarinen, den mörka chokladsmaken och en liten saltsmak som passar bra ihop med chokladen
Ställ i kylskåp i minst 1 timme innan punchen serveras, den skall vara riktigt kall. Blanda porter, mjölk, sirap, vaniljsocker och muskot i en mixer och kör tills det är krämigt
Gör så här. Frys in 9 cl av apelsinjuicen som isbitar. Fyll en bålskål till hälften med is och häll sedan i Pimm´s, bourbon, vermouth, rom, resten av apelsinjuicen samt champagne eller mousserande vin
Detta receptet har jag fått av en av mina arbetskollegor och det är en härligt välsmakade gratäng där ris och kassler samsas tillsammans med en smarrig sås med smak av chili som bryts av perfekt mot den fräscha smaken från mandarinerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.