I Mossagårdslådan som kom förra veckan skulle det finnas en majrova. Jag tyckte mest att den såg ut som en kålrot, men så var jag förstås inte heller hundra på hur en majrova egentligen ser ut
Såhär i mellandagarna är det dags att fundera på hur mycket mer man kan äta innan man spricker. Jag tänker förstås på vad man ska trycka i sig på nyårsafton
Faktiskt vårt första besök där, om man inte räknar de gånger det hämtats sushi därifrån, dock bara till mej eftersom Håkan inte alls är någon fantast av det
När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Jag var så vansinnigt sugen på makrill igår. På något vis måste jag i tankarna ha gått omkring och omedvetet fantiserat om denna feta, fina fisk, för plötsligt hade jag helt klart för mig vad jag ville laga
När man har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant). Marängbottnarna kan man baka flera dagar i förväg och förvara torrt tills den ska fyllas med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
Å andra sidan kan vi göra roliga saker med gröna tomater, som man inte nödvändigtvis kan med röda. Min man hade fått lust att göra chutney på gröna tomater
När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Känns alltid bra när man når sitt mål. kycklinglårfilé 800 gramskivade gula lökar 2 stycken storaskalade slantade morötter 2 stycken storafinhackad färsk salvia 2 matskedarkikoman soja 6 matskedarcolloritsoja 1-2 teskedarsmör 3 matskedargrovmald kryddpeppar 2-3 teskedargrovmald vitpeppar 1 teskedgrönskasbuljongtärning 1 stycksaften frän 1 apelsinlagerblad 5 styckenvatten 5 decilitersalt 1 tesked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.