Där lär det finnas snö har jag hört. När man gör egen granola och njuter av hösten. Vill man kan man med fördel pimpa upp granolan med torkad frukt som russin, aprikoser eller dadlar och får då en lite sötare variant
När man njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Anledningen till att man knådar degen länge i bakmaskin är att man vill utveckla glutentrådar och för att degen ska bli elastisk
Ta avfrån värmen och montera i smöret. Jag har fått det stora förtroendet att fotografera Erika och Jörgens bröllop, vilket ska bli superkul (och nervöst) och jag har massor med bilder i kameran från möhippan som nu ska gås igenom och redigeras
Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Tag vad du haver kvar från ostbrickan. En ostsås klarar sig rätt bra själv, särskilt om någon eller några av ostarna har mycket karaktär, men det är gott att blanda ner något annat också
Hetta upp hälften av vardera smör och olja i en gryta. benfritt kött av bog eller ytterlår. Skala och hacka lök och vitlök, skala och tärna morot och selleri
ett recept från Nettans godsaker. Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Värm massan försiktigt under omrörning tills alltsammans blandats och tjocknat
Antingen har de inte funnits alls eller så har de varit fruktansvärt kemiska ochav den där riktigt dåliga sorten av osande pulverbea som man mest bara ätit när det inte funnits något annat val och som mest får mig att tänka på trötta, flottiga och halvråa potatisklyftor och sega billiga och sönderpepprade fläskotletter från några av mina sämsta matminnen från nittiotalets barndom
Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Idag hade vi turen att kunna servera lite mangold till, direkt från farmors trädgårdsland. Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan
Bryner man vitlöken först, så blir den mild och får en god, nötaktig smak. Som tillbehör stekte jag tjocka skivor av blomkål i smör och gjorde ett lite annorlunda vitlökssmör
Om man inte vill ha gräslök i biffarna så kan man istället strö den över den färdiga rätten. Kör laxen för sig i matberedaren, lägg i samma skål som torsken och rör ner äggulor, chilisås, gräslök och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.