Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass. EN LÅNGPANNAUGN 200°NÖDVÄNDIGHETER300 g smält smör5 dl socker4 ägg2 msk vaniljsocker5 dl mjöl2 tsk bakpulver2 tsk kardemumma 5 dl tärnad rabarberGÖR SÅ HÄRSmöra och bröa en långpanna
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Jättegott och mycket mat, vilket är perfekt för matlådor
När 10 min av tiden i ugnen är kvar tag ut formen och fördela créme fraichen mellan kycklingbitarna , vill man ha en fastare sås kan man reda med lite mjöl
Värm ugnen till 200 grader. Blanda havregryn, ägg, gräddfil, färs, pulver och svartpeppar. Smörj en rymlig långpanna eller ugnsform med olivolja, lägg i färsen och forma den till en limpa
De här franskbrödbullarna bakade jag och mamma när jag var nere förra veckan. Tillsätt mjölet och knåda några minuter i assistenten (degen ska släppa från kanterna och inte vara allt för kladdig)
Säkert faller några tips & tricks mellan stolarna som hon inte tänker på - typiskt när jag försöker utreda hur hon gör all god mat men jag gör vad jag kan för att hålla receptet levande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.