Varje gång jag kör förbi ett majsfält hemma på Öland får jag en obeskrivlig lust att parkera bilen, kasta mig huvudstupa in i majsfältet och palla majskolvar för allt vad tygen håller
4 4 färska majskolvar salt 2 msk smör Jalapeño- och limesmör finrivet skal av 1 lime 1 msk inlagd jalapeño 100 g rumstempererat smör salt svartpeppar Topping 3 msk skuren gräslök limeskal 2 dl rostad lök 1/2 msk flingsalt 1 tsk torkad oregano Till grillning eller stekning 1 msk olja (till majskolvarna) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Till det här receptet har jag använt frysta majskolvar, det går givetvis även använda färska. Bryn smöret i en stekpanna och lägg sedan i majskolvarna försiktigt och stek några minuter runt om, tillsätt sedan alla kryddor och stek vidare ca en minut
Majskolvarna. Ta bort ‘skägget’ på majskolvarna och vik bak blasten och knyt ihop med snöre. Ca en halvtimma innan lägger du blasten på majskolvarna i vatten (så de inte brinner upp på grillen)
Jag brukar koka mina majskolvar i ett par minuter innan jag grillar dem. . Det här är något av det godaste jag vet på sommaren, grillad majskolv med smör och salt
Köp färska majskolvar, det är säsong nu så passa på. Plocka upp majskolvarna ur mjölken som nu ser lite äcklig ut vilket inte gör någonting eftersom smaken är fantastisk
Ett gott tillbehör som vi ofta har till det grillade här hemma är just grillade majskolvar. Här har ni iallafall receptet på hur jag marinerar och mannen grillar våra köpta och inte egenodlade majskolvar här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.