Glutenfritt grovt bröd när det är som godast. Fördela den relativt lösa degen/smeten i två smorda och bröade brödformar (jag beströdde mina med pofiber, men det går lika bra att använda sig av mixen till det)
Rör ut jästen i lite av degspadet. Arbeta resten av mjölet och ta därefter upp degen på bakbordet. Låt degen jäsa till knappt dubbel storlek i bunken (ca 30 minuter). Forma den till 3 jämnstora avlånga limpor. Låt limporna jäsa till knappt dubbel storlek (ca 30 minuter). Ställtermostaten på 180 grader och låt limporna stå inne ca 50 minuter. 50 gram jäst. Ca 2½ liter vetemjöl
Smula Jästen i en matberedare. Lös upp jästen i vattnet. Goda att rosta eller äta som dom är. Fördela degen direkt i 2 smorda limpformar. Grädda i 200 grader i ca 30 min. 2 msk fiberhusk. 50 g jäst. 2 ägg. 125 g kesella
Degen innehåller inte så mycket jäst och har därför relativt lång jästid. I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låta degen jäsa över natten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
SnabbastelimpanLiknandebloggposter. Kryddig filmjölkslimpa. Om man inte har tid att ställa bröd på jäsning, men ändå vill ha en supergod hembakad macka till kvällsmat är det här världens bästa recept
)Rör i resten av mjölet. 2 limpor. 25 g jäst 4 dl mjölk2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap 12 dl vetemjöl special. 1 tsk brödkryddor 1,5 tsk salt och 2 krm örtsalt. tillsätt mjölet ca 2-3 dl åt gången o låt maskinen arbeta. sätt ugnen på 200 grader. Dela degen o lägg i 2 brödformar. Sätt in båda o Grädda ca 25 min , beroende på ugn o färg på brödet. 2 limpor. 25 g jäst. 2 dl vatten 50 g smör 3 msk sirap. 12 dl vetemjöl special. 2 krm örtsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.