God morgon, ligger ännu kvar i sängen och njuter av att se solen stiga upp över åkrarna. Snart är det dags att stiga upp och börja den här dagen ochveckan men ännu är det rätt så skönt under täcket
Kör även lite flytande vätska måndagoch tisdag och för att slippa obehaget med pulversoppor (har nu bara testat Modifast men har ändå dragit alla över en kam
Ha en finfin Köttfri måndag allihop. Det blir både godare ochnyttigare. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Till förrätt blev det Hummersallad, och sedan till varmrätt Anka med fikonsky. Men till dessert blev det en lyxig, ny & mindre fettsnål dessert, allt för er mina bloggisar
Men om du vill göra dig en god drink, kanske imorgon kväll när vännerna kommer över på middag, så tycker jag du ska satsa på något med smak av äpple och kanel
En klassiskt pytt-i-panna innehåller ju vanligtvis kött men denna rätt tycker jag går utmärkt att variera både med och utan kött och dessutom kan man testa olika kött, rotfrukter eller varför inte ost
Det är inte alltid min matbutik har så stort utbud av ekologiska grönsaker och sedan älskar jag utmaningen att komponera nya rätter av det som dyker upp i veckans låda
Det är i princip det enda jag har använt det till i många år men nu har jag börjat använda det alltmer i matlagning och dressingar och det är väldigt gott
Har ni ont om tid för matlagning denna vecka. Här kommer ett enkelt, gott och hälsosamt recept som ger dig fullt med energi och tid för annat du ska hinna med
Lägg de väl avrunna ananashalvorna och cocktailbären i formen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner mjöl och bakpulver i skålen och rör till sist ner det smälta avsvalnade smöret
Kakan får en härlig konsistens och det är gott med en klick grädde till. Jag har fått önskemål om att göra bakverk utan vetemjöl och eftersom jag själv egentligen bör äta glutenfritt så tyckte jag det kunde var kul att försöka hitta något gott recept utan gluten
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Serveras med turkisk youghurt och mango chutney. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 1 hackad röd paprika1 hackad morot0,5 skivad purjolökfräses i lite smör och saltas250 gram chorizo i slantar stekes
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.