Novembertemat för utmaningen Månadens sötsak på bloggen Söta saker, är färgglatt. Vill ni läsa och se fler av mina bidrag till Månadens sötsak, så finns de här
2,5 g fett Du behöver. Eftersom mina proteinbollar blev så goda blev jag sugen på att testa att göra bars vilket också är perfekt att ta till när sötsuget kommer
0,5 dl pumpafrön. 1,5 msk honung + 6 dadlar. 0,5 dl pumpafrön. 1,5 msk honung + 6 dadlar 1 msk kokosolja. Just nu sitter jag i skolan och kämpar för att vara effektiv sista timmarna innan jag och min jobbiga förkylning får gå hem och krypa ner i soffan
Lägg i lök, paprika, vitlök och bryn lite tillVispa samman vatten, vinäger, socker, tomatpuré, buljong, ananasspadet och maizenaHäll blandningen över kasslern och låt puttra i ca 5 minuterLägg i ananasen och låt koka ytterligare någon minut. 4 tomater1 rödlök1 dl färsk hackad basilika100 g fetaost Salt och svartpeppar500 g färsk tortellini med spenat och ost
Det ville vi i Månadens gröna ta fasta på och valde därför tomater som temat för juli månad. För er som inte vet vad Månadens gröna är, så är det en helt öppen vegetarisk matlagningsutmaning där vi samlas kring en råvara varje månad och delar med oss av recept på bloggar och på instagram
Augustitemat för Månadens sötsak är utflykt. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. Grädda i 250° i ca 8 min. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st
I början av veckan publicerade Söta saker Månadens sötsak för februari - Kärlek. 2 msk jordgubbspuré400 g vit choklad4 msk grädde0,5 tsk strösocker0,5 msk smörMuffinssmet. 2 ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°. 0,5 tsk strösocker. 0,5 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.