Lilleman är överöst med påskägg och presenter. Man ba. Två tjocka skivor entrecote (vi brukar ofta köpa entrecote i hel bit och skiva upp i tjocka bitar lagom att steka när man är jävligt trött och hungrig och sugen på en blodig biff)
För min del blev det Tiger, en av mina favoriter av de få sorters öl jag gillar. Faktiskt vårt första besök där, om man inte räknar de gånger det hämtats sushi därifrån, dock bara till mej eftersom Håkan inte alls är någon fantast av det
I helgen bakade jag en glutenfri citronmarängpaj som ockås blev mjölkfri. När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn med mango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att man skulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
När man har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant). Marängbottnarna kan man baka flera dagar i förväg och förvara torrt tills den ska fyllas med vaniljkräm, grädde och jordgubbar
När man middagstipsar om kycklingkalops med salvia och apelsin. Känns alltid bra när man når sitt mål. kycklinglårfilé 800 gramskivade gula lökar 2 stycken storaskalade slantade morötter 2 stycken storafinhackad färsk salvia 2 matskedarkikoman soja 6 matskedarcolloritsoja 1-2 teskedarsmör 3 matskedargrovmald kryddpeppar 2-3 teskedargrovmald vitpeppar 1 teskedgrönskasbuljongtärning 1 stycksaften frän 1 apelsinlagerblad 5 styckenvatten 5 decilitersalt 1 tesked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.