2 kycklingfiléer, skurna i bitar400 g fryst kycklinglever, skuren i bitar1 hackad gul lök2 dl sherry100 g socker ärter, eller gröna bönor, eller grön sparris150 g ostronskivling (går att byta ut mot champinjoner), skuren i strimlor1/2 dl äkta kinesisk soja (den äkta kinesiska sojan är glutenfri, trots att vetemjöl står i ingredienserna)2 grönsaksbuljongtärningar1 riven vitlöksklyfta1 msk färsk, riven ingefära (jag använder enbart saften jag kan krama ur, så slipper man "trådar" i maten)1 msk rårörsocker1 dl Oatly imatLägg kycklingfilébitarna och bitarna av kycklinglevern i 1 dl sherry i en skål. Häll på 1 dl sherry, soja och buljongtärningarna, låt koka upp. 1 hackad gul lök. 100 g socker ärter. 150 g ostronskivling. 1/2 dl. 1 riven vitlöksklyfta
Här har ni en riktigt lyxig omelett som kommer att lysa upp buffébordet med sina fantastiska färger. 16 ägg. 1 dl vatten (eller grädde för dig som äter mjölk). 1 tsk mortlat havssalt. 1 paprika. 1/2 rödlök. 1 citron. 1 knippe dill. Grädda i 200 grader i 15-20 minuter. Relaterade 16 ägg. 1 dl vatten (eller grädde för dig som äter mjölk). 1 tsk mortlat havssalt. 1 paprika. 1/2 rödlök. 1 citron. 1 knippe dill
Maten kändes lyxig men var inte alls jobbig att laga. Mitt godaste mos (räcker till fyra portioner)1 kg mjölig potatis3-5 dl vispgräddeMassor av smör, riktigt smör1äggula1 dl riven västerbottenostSalt och vitpeppar. Koka tills den är mjuk i saltat vatten, 10-15 minuter. Under tiden potatisen kokar, gör kantarellsåsen som räcker till två plankorCa 3 dl färska kantareller i mindre bitar1 finhackad gul lökEn klick smörKnappt 1 msk vetemjöl2 dl gräddeUngefär 1/2 tsk kinesisk sojaSalt och vitpeppar. Ställ in plankorna i mitten av ugnen i ungefär 12 minuter, tills det spritsade moset har fått fin färg. -) 1 kg mjölig potatis. 1 äggula. 1 dl riven västerbottenost
Limecheesecake med passionsfrukt10bitar12 st digestivekex50 g smör4 st gelatinblad2 st ägg2 dl lätt crème fraiche400 g lätt färskost, t ex Philadelphia1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 st lime, rivet skal och saftGarnering1 st gelatinblad2 msk strösocker4 msk vatten2 st passsionsfrukterKrossa kexen fint. Ställ i kylen minst 1 timme. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme. 10 bitar. 12 st digestivekex
Efter en så lyckad eftermiddag passade det bra med en lyxig måltid. 4 portioner. 1 msk olja. 1 purjolök. 1 stor vitlöksklyfta. 1 dl crème fraiche. 1 tsk salt. Tillsätt salt, sambal oelek, dill, vatten, fond, fiskbuljongtärning, vin, grädde och crème fraiche och låt sjuda ca 10 minuter. 4 portioner. 1 msk olja. 1 purjolök 1 stor vitlöksklyfta. 1 dl crème fraiche. 1 tsk salt
Eller vill du bjuda dina älskade på något lyxigt men tiden är knapp. 17 Mars 2016. Denna är desserten som räddar dig samtidigt som den ger dig extra poäng 17 M
Lyxig kladdkaka. //Malin Lyxig kladdkaka. Ni vet väl att ni får 15% rabatt på er första låda om ni skriver koden MALINSDINER. 100g smör. 11/2 dl mjöl. 1 nypa salt. Häll i smeten och baka i ugnen på 175 grader i ca. 10 minuter för småformar och ca. 100g smör. 11/2 dl mjöl. 1 nypa salt
16 april 2019 @ 21. 155 g Kavring (Pågens är god tycker jag). 63 g smält smörFyllning500 g stora räkor med skal, eller en burk Stora räkor i lag (420 g varav 240 g avrunnen vikt) separera ca 12 räkor tas ut senare till dekoration. ½ röd lök(1-2 tsk Löjrom eller finkornig röd Rom + eventuell mer till dekoration) Valfritt. 150 g Philadelphia Naturell. 1,1 dl Creme Fraiche. 1½ msk majonäs. ½-1 msk färskpressad citron. lite vitpepparDekoration2 ägg till dekoration12 räkor eller så mkt du önskar(lite Löjrom/finkornig Rom)några dillkvistar. Ta ur räkorna ur frysen, men spara minst 12 st till dekoration, dessa tas fram så att de hinner tina i anslutning till serveringen/dekoration. (19 cm är lagom, tar du en större behövs troligen lite mer Kavringbotten). 16 april 2019 @ 21. 155 g Kavring (Pågens är god tycker jag). 63 g smält smörFyllning500 g stora räkor med skal, eller en burk Stora räkor i lag (420 g varav 240 g avrunnen vikt) separera ca 12 räkor tas ut senare till dekoration. ½ röd lök(1-2 tsk Löjrom eller finkornig röd Rom + eventuell mer till dekoration) Valfritt. 150 g Philadelphia Naturell. 1,1 dl Creme Fraiche. 1½ msk majonäs. ½-1 msk färskpressad citron. lite vitpepparDekoration2 ägg till dekoration12 räkor eller så mkt du önskar(lite Löjrom/finkornig Rom)några dillkvistar. Ta ur räkorna ur frysen, men spara minst 12 st till dekoration, dessa tas fram så att de hinner tina i anslutning till serveringen/dekoration. (19 cm är lagom, tar du en större behövs troligen lite mer Kavringbotten). 155 g Kavring (Pågens är god tycker jag). 500 g stora räkor med skal, eller en burk Stora räkor i lag (420 g varav 240 g avrunnen vikt) separera ca 12 räkor tas ut senare till dekoration. ½ röd lök(1-2 tsk Löjrom eller finkornig röd Rom + eventuell mer till dekoration) Valfritt. 150 g Philadelphia Naturell. 1,1 dl Creme Fraiche. 1½ msk majonäs. ½-1 msk färskpressad citron. 500 g stora räkor med skal, eller en burk Stora räkor i lag (420 g varav 240 g avrunnen vikt) separera ca 12 räkor tas ut senare till dekoration. ½ röd lök(1-2 tsk Löjrom eller finkornig röd Rom + eventuell mer till dekoration) Valfritt. 150 g Philadelphia Naturell. 1,1 dl Creme Fraiche. 1½ msk majonäs. ½-1 msk färskpressad citron
8-10port200-225 graderPajdeg. 150 g smör6 dl glutenfri mjölmix2 tsk salt2 dl kesella2-3 msk vattenFyllning. 2 gula lökar800 g köttfärs2 pkt tacokrydda1 stor brk tacosås1 påse riven ost300 g philadephiaost4 dl lätt creme fraiche2 tomater1paprika1 liten brk majs1 purjolökMixa ihop pajdegen och tryck ut i en större ugnsfast form. Nagga och förgrädda i 225 grader i 10-15 min. 8-10port. 1 paprika. 1 liten brk majs. 1 purjolök
Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten och häll över i traktörpannan. 1 fläskfile ca 500 g. 1 msk olivolja. 1 msk smör. 1 dl vatten. 1 dl urkärnade svarta oliver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.