Smaka eventuellt av med mer kalvfond och red av med ljus maizena redning till önskad konsistens. Hacka och fräs all lök i smör i en kastrull tills den blivit mjuk
Servera lutfiskenmed såsen, kokt potatis, kryddpeppar, grön ärtpuré och eventuellt stekt bacon eller stekt fläsk i små tärningar som man gör i Bohuslän och i Norge
Min sambo och jag lagade mat och vi gjorde lammracks med en rödvinssåsmed smak av rosmarin. Tillsätt salt, peppar och red av med lite maizenamjöl som du blandar med lite vatten
Inför mitt såskok provianterade jag rödvin på Systemet, och tjejen jag fick hjälp av sa att man kan ha i stort sett vilket rödvin som helst när man gör rödvinssås, man behöver inte alls punga ut med pengar på något dyrare vin
Krångla inte till det – en rödvinssås ska vara enkel med mycket smak. Detta är ett recept på en ganska tunn rödvinsås, med lite go pepparsmak som jag hittat på nätet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.