Jag påstår inte att de till konsistensen liknar vanliga lussekatter som är bakade på vetemjöl, men jag påstår att de är riktigt goda i smaken, och även lätta och luftiga
Dessa lussekatter är saftiga, luftiga och höga. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
I veckan bakade vi lussekatteroch dessa har vi såklart smakat på. Det kändes faktiskt lite märkligt att träffa alla och att helt plötsligt vara tillbaka med gänget efter nästan ett år som mammaledig
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Någon till att dricka under adventstiden och ett par för vinkällaren
Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Hej och välkommen tredje advent. Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
I väntan på första advent bakades det och dracks glögg. Passar utmärk till glöggen (se ”Dags att sätta årets glögg”) eller en kopp julte (se ”Julig smak från Kusmi”)
Genom att använda en blandning av växtmjölk och växtgrädde (i detta fall Oatlys produkter) så får du en helt vegansk lussekatt som slår vilka andra kvarg-, ägg- och komjölk-baserade lussekatter
Förut om åren har jag kokat glögg på Röda och Svarta Vinbär och Lingon, de blev också mycket goda. Blåbär fanns i frysen sen i somras och en flaska Berentzen’s Apfelkorn fick jag i höstas
Vill du ha tips på fler sorter, så hittar du här min blåbärsglöggoch här en äppelglögg. Kan även tänka mig att Lucia själv njöt av alla citrusfrukter och granatäpplen på sin tid i Italien
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.