Lussebullar LCHF. Blandaalla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Glöm inte att fukta fingrarna när du ska forma degen till lussebullarna, det är jätteviktigt
Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten. Smält matfettet, blanda ner saffranet i det varma matfettet och låt fräsa en minut under omrörning
Snart är det dags för lucia och då är det givet med lussebullar. Djävulen som var ljusskygg skulle då hållas borta med hjälp av de ljusa gulfärgade bullarna
Sila sedan av vattnet. 1Smula jästen och blanda med mjölk, smör och saffran samt vätskan i en bunke eller en köksmaskin med degkrok. 1Ta upp degen på en sparsamt mjölad arbetsbänk. Knåda den lätt och baka ut till lussebullar, ca 40 stycken enkla eller 20 stycken dubbla (för 1 sats). 1Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar. 1Penslabullarna med uppvispat ägg. 1Njut av dina nybakade lussebullar
Att få till saftiga lussebullar kan vara en utmaning även om när man använder vanligt mjöl. Detta receptet la jag in på allergimat för ungefär ett år sedan om någon känner igen det
Att baka lussebullar med créme fraiche. Saffransbullar med kesella är ju en vida känd julfavorit bland många och min tanke var helt enkelt att bullarna skulle bli ännu lyxigare och ännu smakrikare och saftigare med den lite fetare créme fraichen i degen
30 bullar 50 g jäst 150 g smör eller margarin 2 påsar saffran (à 1/2 g) 2 dl socker 5 dl mjölk 250 g kvarg (1 %) 1/2 tsk salt 1 ägg ev 1 1/2 dl russin ca 16 dl vetemjöl (16 dl motsvarar 960 g) Till pensling ägg Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag bakade årets lussebullar, eller nussebullar, som min tvååring säger, häromdagen. Recept (samtliga ingredienser ekologiska utom saffran och kesella som jag inte hittat)
Det fick mig att börja tänka på lussebullar och i förmiddags inledde jag projekt. Har varit en skön och avslappnande helg med mycket träning men även en hel del god mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.