Appropå semlor var jag med i Aftonbladets Mat&Vins nätversion med min semmelwrap. Stort fokus i receptväg har såklart varit på semlor och på Alla hjärtans dag
Då jag var på Arla Guldko-galan, ofta kallad matbranschens Oscar, i fredags och blev inspirerad av närliggande Rydboskolan i Åkersberga som trots ganska svåra omständigheter i ett trångt och gammalt kök, har skapat något nytt och fick priset BÄSTA MATGLÄDJESKOLA
Nu är det i alla fall slut, men jag har kalasat på det flera gånger i veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Det är ett klassiskt recept på gröt, som en gång sägs ha skapats av Vera Niemi på Pajala Sjukhem. Jag gör min Pajalagröt glutenfri med krossade bovetegryn och Fibrex, men i övrigt innehåller den både linfrön, russin, katrinplommon och aprikoser, precis som i ursprungsreceptet
Skiva kycklingfileerna till tunna skivor på längden. Jag delade varje filé på tre. Lägg upp dem tunna skivorna på rad, salta och peppra dem en aning och bred på färskostblandningen på varje skiva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.