Nässlor för mig är “Aj. Jag brände mig” när man är ute och går i skogen, eller “Nässlorna blomma” av Harry Martinsson, som vi tvingades läsa i tvåan i gymnasiet
Fick i dagarna hem en ny LOPPI Blogbag, denna gång glutenfria produkter i samarbete med Finax. Är själv inte glutenintolerant men har märkt att utbudet ökat på senare år
) Därför försöker E varje år i smyg slänga påsen i sådär Mars månad, men icke - det går jag inte på. Jo, påsen har varje år utgångs datum 1 December o jag är noga med det (vilket innebär att jag slänger o köper nytt
I detta recept som jag hittade på mjölpåsen används Lantbrödsmjöl 4 Sädesslag som är en mix av vete, råg och korn med lite surdeg och skållning i en och samma påse
Hällde av vatten från rotsaker och tillsatte dom i påsen med. Tyvärr höll inte stekpåsen helt tätt. Har velat experimentera med stekpåse i pottan länge
Jag köpte också en påse Sukrin och kom på att jag nog måste skriva datum på den påsen så jag får se hur länge den räcker, för om jag minns rätt har jag haft den förra påsen över ett år, så man kan inte påstå att jag är storkonsument precis
Ugn 175°. Häll det ljumma vattnet i degskålen till köksmaskinen. Smula ner jästen och tillsätt brödkryddor, salt, honung, smör i klickar och till sist nästan allt mjöl
Mer midsommarmat. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.