Snart är det dags för oss att gå iväg på födelsedagskalas hos världens bästa syrrason, presenterna står och väntar i hallen och hoppas att dom ska bli uppskattade
Den här tredje adventshelgen har inte varit så julfokuserad för oss, en massa kalas har vi varit utspridda på, bland annat så packade Ärtan badväskan och for iväg på badkalas igår
Varit och firat lillebror i dag då han fyller år nästa vecka. Blev både tacokyckling och tårta. Däremot skippade jag tårtan och valde att äta bär med grädde istället, mycket bättre val än en tårta trots att den såg god ut
Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt. Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar
I lördags em hade vi vi lite kalas för honom. Han vill ha en " äggamacka" till frukost, efter skolan vill han bowla, och på kvällen får han bestämma maten
Här sitter jag i ett för ovanlighetens skull lugnt och tyst hus och njuter av en kopp kaffe. Sanna var grym och Nederländernas låt var väl trallig och söt även
Nötfärs med wokgrönsaker och ljus fiberpasta med en gnutta smak av kanel. Annars har jag under dagen hunnit med ett helt ok mag-/axelpass, städat lite, pluggat och tagit det lugnt
Häll upp och servera genast. Låt smeten svalna tills den har en temperatur på 35–40 grader Tillsätt därefter smöret och arbeta in det i ganachen med en stavmixer. Blanda in mjölken, när mjölken är varmare än 40 grader så behåller man alla kakaofettpartiklar flytande och kan fortsätta emulsionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.