Igår svängde jag ihop mitt favoritbröd - en glutenfri formfranska som fungerar utmärkt som rostbröd. Något som jag vill hinna baka oftare än faktisk bröd
Kladdkaka är aldrig fel, men på sommaren tycker jag det passar bättre med en ljus variant och denna jordgubbskladdkaka är jätte god och underbart enkel att göra
Denna formfranska är väldigt lätt att göra och passar fint att frysa för att ta fram då och då. Formfranska/rostbröd (2 st i limpform á 1,5 liter/vardera)
Den här glutenfria formfranskan är gjord på ljus glutenfri mjölmix och blir härligt luftig och mjuk. Formfranska är ett klassiskt mjukt bröd som passar utmärkt att rosta
Ja men nu så blev det iallafall att jag bakade lite formfranska till frukosten på lördagmorgon, det är så gott nybakat men också perfekt att skiva upp, frysa in och sedan rosta till helgen
Jag vart rätt nöjd också, bra struktur och fint bröd, även om det var tokljust. Idag fuskade jag lite när jag skulle baka lite formbröd till min kära fru
Till en större formfranska behöver du. Jag har blivit så pepp på att baka igen, vilket är jätteroligt. Häromdagen bakade jag bröd och tog med till jobbet
Ljus chokladmousse. Tillsätt den ljusa chokladen under omrörning. Gör likadant med den mörka chokladen och häll den försiktigt över den ljusa chokladen i glaset
Bryn färsen i smöret/oljan och pressa i vitlöken. Riv morötterna grovt. Skiva champinjonerna. Krydda köttfärsen med Oregano och tillsätt champinjonerna och morötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.